Ανακύκλωση μπαταριών

Στην «Ανακύκλωσέ το» προσφέρουμε τις καλύτερες τιμές για την αγορά και ανακύκλωση μπαταριών αυτοκινήτων.

Αν και στην Ελλάδα η ανακύκλωση μπαταριών έχει γίνει συνήθεια και συνείδηση για πολλούς ανθρώπους, ωστόσο 2 στις 3 μπαταρίες οχημάτων ακόμη δεν ανακυκλώνονται και καταλήγουν σε χωματερές με τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την τροφική αλυσίδα.

Πρέπει να γνωρίζουμε και να μην το ξεχνάμε ότι όσο χρήσιμες είναι οι μπαταρίες στην καθημερινότητα μας, τόσο επικίνδυνες είναι όταν τελειώσει η ζωή τους εφ’ όσον δεν ανακυκλωθούν. Και αυτό διότι οι μπαταρίες περιέχουν βαρέα μέταλλα. Κυρίως μόλυβδο, υδράργυρο και κάδμιο, τα οποία όταν ελευθερωθούν στο περιβάλλον, μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα και από κει καταλήγουν στον οργανισμό μας.

Τα βαρέα μέταλλα που περιέχει μία μικρή μπαταρία είναι ικανά να ρυπάνουν 1 κυβικό μέτρο χώμα ή 400 κυβικά μέτρα νερό!

Γιατί είναι σημαντικό να ανακυκλώνουμε τις μπαταρίες;

Όταν η μπαταρία αδειάσει, έχει ακόμη πολύτιμα συστατικά και πρώτες ύλες. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να φροντίζουμε για την ανακύκλωση της, ώστε ο “κύκλος ζωής” της να συνεχιστεί. Έχει διαπιστωθεί ότι η ενέργεια που σώζεται από την ανακύκλωση μπαταριών που μπορεί να κάνει μία μέση οικογένεια σε ένα χρόνο, αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες για θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα σε 223 νοικοκυριά!

Καλέστε μας σήμερα κιόλας και ζητήστε προσφορά για να αγοράσουμε τα ανακυκλώσιμα μέταλλα Χαλκού – Ορείχαλκου στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, τοις μετρητοίς.

Scroll to Top